Pages

Wednesday, June 16, 2010

Menjana duit $$$ sambil blogwalking UP traffic kat bLog..

tgh2 buat 'blogwalking' last2 terjumpa widget terbaru yang boleh membantu UP traffic.. y not try kan..just copy n paste je code letak kat blog masing2..tak kena bayar pon...
TUTORIAL
Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.
Matrik nx15
Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah
Lv1: 5 = 5Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger
Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.
Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15.
Autospillover
Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:MATRIK (nx15) + Autospillover

Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.
Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).
Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata



Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 3905
0 mata

Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mataDownline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mataDownline level 11 = 5 mataDownline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata

Potensi Nilai Mata Referral
Lv 1: 5 x 15 = 75 mata Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mataLv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata

Jumlah keseluruhan:
43924 mata
Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.

Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.

Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.untuk masuk n aktifkat widget ni n nak masukkan kat blog korang p je kat bahagian shoubox lamankasehiman tu..n masukkan semua data yang dia nak..skali ngan URL korang la..benda tu invisible kalau korang dah isi..macam aku dia auto detect aku nye blog..senang je..amik code..copy n paste je kat blog korang...faham?tak faham tinggalkan pesanan yer!

lagi satu..lepas dah kopi pes tu..korang try la click kat web2 yang ada..satu hari sekali je dapat point untuk satu web yang di click...bila dah click akan kelua benda cam kat bawah ni kat window baru tu..click selesai tu baru dapat point n dia akan kelua web yang kita nak pegi tu...then tinggalkan jejak anda..OK?




kalau nak check point n duit kita just click nama kita kat bahagian atas tu..macam saya..ummi iman tu lah...

Status Program

Tarikh Pelancaran: 1 Julai 2010

Level Matrik Trafik permulaan: 1+(5×5)

Jumlah Mata Percuma: 10 000 Mata Ganjaran

Cabaran-Cabaran/Pertandingan

1. MEMBUAT ENTRI/ARTIKEL TENTANG WIDGET INI
Ganjaran/Hadiah: 5000 Mata Ganjaran, Tambahan 1 lebar Network
Tempoh: 30 Jun 2010 11:59PM

Langkah-langkah penyertaan:-
(1) Sudah memasang widget Wawwi Matrix BlogWalking di blog dan berstatus aktif.
(2) Membuat entri dan meninggalkan jejak artikel di komentar cabaran di http://gengblogwalking.wawwi.com/cabaran-1.html atau klik sini:-
(3) Digalakkan untuk follow twitter Geng BlogWalking di GengBlogWalking@Twitter atau Klik Sini.
(4) Jumlah mata ganjaran akan dinaiktaraf sekitar 3 hari bekerja selepas artikel anda disahkan sebelum tamat pertandingan/cabaran 1 ini.

2. JUMLAH MATA TERKUMPUL TERTINGGI SETIAP BULAN
Ganjaran/Hadiah: 20 000 Mata Ganjaran, Tambahan 1 lebar Network
Tempoh: Sehingga penghujung setiap bulan
(1) Perlu blogwalking di widget untuk mengumpul jumlah mata ganjaran sebanyak mungkin.
(2) 3 Pengumpul mata tertinggi bagi akan memenangi hadiah (akan dijelaskan sedikit masa)

3. JUMLAH MATA TERKUMPUL TERTINGGI TAHUNAN
Ganjaran/Hadiah: (akan dijelaskan sedikit masa)
Tempoh: 31 Disember 2010 11:59PM
(1) Perlu blogwalking di widget untuk mengumpul jumlah mata ganjaran sebanyak mungkin.
(2) 2 Pengumpul mata tertinggi akan memenangi hadiah (akan dijelaskan sedikit masa)
(3) 1 Network terbesar akan memenangi hadiah (akan dijelaskan sedikit masa)


urmm tgh menanti jua nih..apa lah yang boleh kita dapat...sambil tu waww! pon ada cabaran gak...nih cabaran dia bermula 11jum sampai 30jun..try je la yer

apa yang aku faham pasal widget nih...
pasal widget ni korang takyah susah payah nak tulis URL lagi...Selain tu, boleh kumpul point. Semakin tinggi point korang, makin lama la nama korang akan menaik kat widget tu...Senang kan? sistem cam MLM...

Sistem ni masih lagi manual bukan auto still kena blogwalking. Sistem nie hanya memudahkan je dan boleh cantikkan blog

aku pon sebenarnya main copy paste je benda ni masuk kat blog...tak kesah la kan?disamping menyenangkan keje...benda nih boleh menambahkan point2..boleh redeem duit..$$$$...apo laie..yuk la..




10 orang berkata-kata:

kakyong said...

cuba baca pelan2.. tapi mcm tak faham jer..
so mcm kakyong ni just masukkan details.. pastu amik kod kan.. & kod tu tepek kat sidebar blog kakyong... mcm tu jer kan..??!!

mimie said...

aah..macam tu je...lepas tu kak yong nak dapatkan point terus click kat blog2 yang ada tu je...dia akan open window baru..tak yah risau pasal autoclick (nuffnang) sebab still lagi manual click untuk blogwalking..lepas kelua window tu akan kelua kat bahagian atas tu untuk dapatkan point...klik finish/selesai..nant mimi uploadkan gambanya lagi ye...untuk lebih senang faham..

benda ni untuk kita blogwalking ngan senang n dapat point..tu je

Aminjohar said...

Terima kasih atas penyertaan. :-)

Sejumlah kreadit telah dimasukkan :-)

Jom blogwalking.. :-)

RaMa2UnGU said...

Waaah.penerangan yang detail laa..
bleh tak nak link kan entry ni dlm post kite??
ada bt entry pasal ni smalam, tapi agak ramai responden yang tak clear lagi la..sy pun bc ni baru la faham..:)

mimie said...

okay..buleh je...

RaMa2UnGU said...

mekaseeeh:)

jerung darat said...

cmne nk edit tuka name kt menda 2 ek. . .

mimie said...

tu tak pasti la dik..try tanya ngan aminjohar atas tu..dia admin wawwi ni rasanya

Cik Su said...

widget ni dah tak muncul di blog saya

ummi iman said...

aik?mesti dah terdelete kot su..

Related Posts with Thumbnails