Pages

Friday, October 1, 2010

IMAN MASUK WAD!!






sejak dua menjak ni...ummi bukan tak nak hupdate blog ni..letey cik/encik...hari selasa lepas si iman amik injection MMR untuk 1year nye..(umur dah 1thn 4bln)...dah lambat 4bln dah weii..hahah..kang lambat2 lagi kang nk injection tambahan plak ye tak?

bukan ummi sengaja nak lambat2 kan injection si Iman...dia nye kulit n keadaan kesihatan dia yang tak embenarkan..demam la..selsema la...katil kat hosp tak de la...opss..mesti ramai heran kan..nak amik injection pon nak kena booking katil kat hosp ke?meh ummi terangkan..iman ni ada eczema so dia allergic pada beberapa jenis makanan termasuk telur..injection kali ni plak ada kandungan telur(kalau ummi tak silap la.)so..untuk mengelakkan apa2 hal terjadi KKM memang ada prosedur untuk kanak2 yag macam ni..kena p hospital untuk dipatau dalam 6jam je lepas injection kat klinik...



abah imanmengambil gamba iman di ruangan permainan

hamboi...panjang lebau ummi menerangkannya...adehs...gamba kat atas tu gamba dia tido kat katil kat hospital Putrajaya la tu..Hospital memang best..bersih...dan nurse2 dia sangat bagus2..melayan kerenah si kecik ni...ummi yang tak larat nak melayan dia...


iman dengan happynya bermain2 di hospital


macam2 aksi dia buat



semua dia godeh2

urmm..yang buat ummi penat apa dia??ummi rasa macam banyak gila benda dia nak explore kat wad tu sampai dia tido dalam 5min je hrtu..menjerit sana-sini..berlari sana sini...perghhhhhhh...semua itu terjadi lepas abah iman p kerja.abah iman drop kami je kat hospital..urmm..banyak lagi ummi nak cerita..tapi nanti la plak..untuk kali ni cukup la ye...nant ummi sambung lagi..sambil menaip ni..sambil terbersin2..hahhaakss

AIChhOOOOmmm...ada yang terkena ke?meh sini ummi lap balik hehehe...

14 orang berkata-kata:

misyamissyou said...

alololorr iman comey..ingt knpe td..terkejut jap bace tajuk..hehee

Siti said...

oo..anak nak kene inject ea? memanglah penat sikit nak jaga anak kecik yang tengah nak membesar macam iman tu.. hehe,, :)

ummi iman said...

misya..tekejut ek?hahah,,,saja je nak provoke tu ekekke

siti--aah..memang...

Rama2Ungu said...

ooowwwh...takpe la..kene jaga kepentingan anak jugak kan..nnt melarat susah jugak..hehehe

ummi iman said...

betul tu dear...

Insan Marhaen said...

beruntung anak-anak sekarang, ya. masuk wad pun dah macam masuk bilik hotel...

ummi iman said...

urmm..ada ruang permainan..ada ruang menunggu..memang comfy la IM...

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

la~ siannya iman ada allergik. hepi dy dalam gambr tu~

mr.curly said...

alololo.. xpe2, cikit je tu..

ummi iman said...

haha....memang terlaluuuu happy..sampai nurse n doctor pening tgk dia...

mr curly--aah..injection je...tak nanges pon..hahaha

g0m0k9enDek said...

semoga iman sehat cepat

ummi iman said...

sehat dah dia dear..

Mia Liana said...

hmmm sofea masa inject setahun aritu demam... dah lepas sebulan trus kena campak... ni dier baru baik dari campak...

susah hati juga...

Gee said...

moga iman sihat sentiasa ya..

Related Posts with Thumbnails