Pages

Wednesday, July 7, 2010

Mangga Online ADS

Mangga Online Ads ?

Aku join mangga online ads setelah buat BW, disebabkan aku ni dah letak macam2 iklan kat laman nih..apa lah salahnya kalau aku masukkan lagi satu si mangga ni....

Berbaloi ke tak?

Sebenarnya aku pon tak tau berbaloi ke? Kenapa?

  1. Aku cuma join untuk test sahaja, tengok-tengok samaada ok ke tidak. Sekarang ni baru saya letak iklan kat blog ni.
  2. Setelah pasang ads ni selama 2minggu (sebab mangga ads hanya review setiap 2minggu) aku baru dapat RM1.31..bagi yang otai2 blogger mesti cakap..kesian nya lah si ummi iman nih...tu..je...hahahaks..bukan apa...traffic blog ni pon bukan kencang mana...huhuk...

Kelebihan ManggaAds

Ini aku amik dari orang lain tentang kelebihan mangga ads....banyak yang tak tau sebab mangga ads ni tak bgtau apa kelebihan diaorg kat website diaorg...meh la aku bgtau skit sebanyak yang aku tausuapaya kaalu2 ada org consider nak join.

  1. Ianya berdasarkan social based ads, kalau waktu beta dulu, untuk setiap iklan tu siap boleh rate lagi iklan tersebut. Itu dulu waktu beta, sekarang ni bila tengok ads yang keluar, takde pun tempat untuk rate macam dulu.
  2. Ada income based on impression bukan sahaja per click. Ini adalah satu kelebihan bagi blog yang ada ramai visitor. Saya baru dapat $0.02 sen daripada 301 impression dengan harga 0.07 per 1000 impression. Kalau trafik anda tinggi lagi tinggi lagi tinggi boleh dapat duit.
  3. Iklannya boleh tahan juga sebenarnya. Daripada syarikat cat pun ada, daripada syarikat Fedex pun ada. Kira pengiklan tu pengiklan yang kaya-kaya juga lah.
  4. Mangga Online Ads ni juga bawah utusan, or bawah mangga online, jadi company tu memang boleh dipercayai dan ada reputasi.
  5. Boleh juga menambah rakan blogger ataupun dikenali sebagai partner. Jadi bertambah lah kawan-kawan blogger. Boleh hantar PM dan boleh tulis kata-kata semangat untuk partner2 kita.
  6. Rate bayaran untuk blogger juga diclaim berbaloi dan lebih tinggi daripada program advertising yang lain.

Keburukan....

  1. Kelemahan utama sistem mangga ads ni ialah setakat ni tiada penerangan yang betul-betul lengkap berkenaan manggaAds ni. Jadi agak ramai blogger yang tertanya-tanya. Bila orang tertanya-tanya ni kurang sikitlah trust.
  2. Pada waktu post ini ditulis, saya sedikit rasa kurang senang sebab banyak kali juga mengalami 504 Gateway Timeout, ketika cuba mengakses menu-menu dalam ManggaAds. Namun begitu saya percaya masalah ini cuma temporary.

Mau cuba Mangga Ads?

sila lah try mangga ads..bagi yang nuffnangers yang tak nak ilang status geli2 tak yah la..bg yang pasang semua cam aku nih..sila lah mencuba tak salah pon... nant jangan lope add aku kat komuniti korang...

ummi iman

14 orang berkata-kata:

deatH_luVer said...

terniat pon nak psg mangga neh..
tapi sayang dgn status geli-geli neh..
heheh

mimie said...

haha..kalau sayang status geli2 tak yah la pasang..kalau nak pasang..dialu2kan...add la akak kat ur komuniti kalau pasang mangga ye...hahaah

Dia Diriku said...

kau dah menang dlm contest Peraduan Blog dan Menang! Haha, nampaknya kencang la traffic blog kau ni ek...btw TAHNIAH!

ummi iman said...

tq...tak sangka menang..hahaks

Tn.Punya said...

wah bodek lebih nampak nya anda ini

ummi iman said...

ummi tak bodek mana pon..kalau bodek ummi tak letak pon keburukn diaorg...puji je manjang

kalau tarffic kencang memang best kalau pasang mangga ni..tapi traffic ummi ni tak kencang mana...tak boleh la nak byk2..blogging ni untuk mengisi masa lapang..kalau TP rasa tak sesuai takpela..

sop said...

tahniah..

ummi iman said...

terima kasih sop

Maxloon120 said...

Sama2 kite berusaha dalam Mangga ad^^

Sya Isya said...

wah! tahniah ummi menang. rezeki tu. rezeki ada di mana2, kan.

ummi iman said...

yups..betul tu sya...
maxloon.aah..kita berusaha bersama2..

midonz said...

still dalam pemerhatian.. biasalah,memula tu nak percay mungkin payah sket kan.. bila dah dapat confirm promote kat kengkawan...

ummi iman said...

takpe midonz...tiada paksaaan pon...hahaks...bila dah rasa nak masuk on je.tak nak takpe

Vemma Malaysia said...

jom rmai2 psg mangga ads..=)

Related Posts with Thumbnails