Pages

Wednesday, April 21, 2010

experience masuk bilik bedah

masuk bilik bedah bef0re the exact time for me!...st0rynye macam ni...sakit start masa pukul 3am..gerak my hubby...sakitnya tak terkira..i thought dah keguguran dah masa (masa tu pregnant dalam 4m0ns) tapi takde turun darah atau keluar lendir..nak buang air kecil sakit sangat..lastly hubby send t0 H0spital Sibu.tak00tnya rasa masa d0kt0r cakap u akan masuk bilik bedah untuk buang your cyst...cyst? apa tu???tak pernah didengar..tak pernah tau n tak nak ambil tahu pun pasal cyst dulu.....pukul 9am doc check n scan then, time tu juga book OR pukul 10am...pukul 10am siap2 masuk 0R. masa tu rasanya semua berjalan lancar..takde halangan p0n dalam proses untuk dari masuk ke hospital hingga la discharge dari wad..Tuhan permudahkan segalanya..syukur alhamdulillah!

45mins dalam OR...siap jua..1st thing yang aku tanya doc n my hubby masa kelua OR adalah..how about my baby?doc cakap he is fine..he is a survivor..

tanggal 13 mei 2009 lahirlah PrinCe CharMinG ummi n abah..hehe...urmm..time ni masuk OR again!!cesear ini lah gamba dia..masa ni tak sampai 3/4jam pon dia kelua...masa sepetnya...really looks his granpa masa ni..tapi sekarang dan macam abahnya..hahhaha..he is my all..pelengkap kehidupan..berbaloi rasanya masuk bedah 2kali untuk dia..n untuk my hubby...

bawah ni all about ovarian cyst dari wiki...

An ovarian cyst is any collection of fluid, surrounded by a very thin wall, within an ovary. Any ovarian follicle that is larger than about two centimeters is termed an ovarian cyst. An ovarian cyst can be as small as a pea, or larger than an orange.

Most ovarian cysts are functional in nature, and harmless In the US, ovarian cysts are found in nearly all premenopausal women, and in up to 14.8% of postmenopausal women.

Ovarian cysts affect women of all ages. They occur most often, however, during a woman's childbearing years.

Some ovarian cysts cause problems, such as bleeding and pain. Surgery may be required to remove cysts larger than 5 centimeters in diameter.(mine is 18cm)..berat almost 1kg..ya rabbi...dugaan dari-Nya


4 orang berkata-kata:

Mohd Yusrizam said...

...sesungguhnya kesabaran kita penawar segala keperitan yang telah diharungi dan kebahagiaan yang dikecapi adalah hadiah yang tak ternilai..
alhamdulillah...

mimie said...

amin..doakan mimie sentiasa menjadi wanita yang tabah

ratu laksamana sunan said...

Salam. Alhamdulillah Puan selamat dan sihat sejahtera. Saya akan jalani pembedahan cyst pada 21 Mei ni di Hosp Putrajaya. Doakan saya selamat. Saya rasa stress jugak. Cyst saya pun 18cm. Secepat itu ke habis operation - 45 minnutes?

mimie said...

maaf saya tak perasan..ur cyst rasanya besar juga macam saya punya..good luck!!saya kat putrajaya juga...tapi dah selamat kot puan dalam OR..maaf baru baca comment ni..bz ngan hero yang sorang tu!!all d best being a mum..duk dalam OR tu tak berapa sangat..bila dah keluar baru rasa cabarannya

Related Posts with Thumbnails