Pages

Monday, May 17, 2010

bila stressed jadi desserts


Perasan tak perkataan ni... DESSERTS kalau terbalik jadi STRESSED..urmm..padan la kalau kita stressed kita akan cari benda yang manis2...desserts la tu kan?

memang style aku dari dulu..pantang nak period atau stressed selera semakin bertambah2..this time my hubby perasan dah...apsal la nak makan je nih?asal nak tgh malam je cari makanan..dapat wat milo secawan jadila..urmm...macam mana la nak diet???

kalau sesapa ada tips nak kurangkan berat badan TOLONG la bagi kat aku!!!i need some help..berat dah bertambah parah!adehssss...untuk sementara ni nak try berpuasa dulu..lagipon tak lama lagi nak ramadhan dah...ambil kesempatan ni untuk berlatih!bagus juga kan? 2 in 1..i like!!

2 orang berkata-kata:

julie said...

kurangkan makanan berkarbohidrat tinggi mcm nasi, mee, kentang, gula, roti, biskut, kek dan makanan ringan
makanan boleh dimakan mcm ayam, daging, ikan, sayuran hijau dan air masak/kosong/mineral.
bila makan jgn selang selikan dgn minum air. lebih elok minum air 2-3 jam selepas makan, kecuali tersedak la..

mimie said...

adehs...urmm...masalah ni..baru je wat kek coklat!! I will try...badan da naik balik..lepas bersalin iman hrtu dah turun..ni naik balik...

Related Posts with Thumbnails